2014. március 15., szombat

Lakótársak

Előszó

Régen írtam ezt. Nem túl kiváló, inkább naplószínház vagy naplófilm. András és Judit, mindketten én belőlem vannak, de egyik sem igazán. A történetet a negyedik életem ihlette. Akkor ez egy terápia volt, amit most, a hatodik életemben, útjára engedek.


Judit és András lakótársak. Nagy lókötők. Túl nagyok. Huszonkilenc évesek, és képtelenek felnőni. Judit tanár, aki hivatását nagy szenvedéllyel és szerteágazó feledékenységgel míveli. András író, aki  jobb híján Judit  mély lelkének mély dilemmáit próbálja kivetni magából…kevés sikerrel.
Egész életükben ismerték egymást, de barátokká csak pár évvel korábban váltak; mikor Juditot kitették az előző iskolájából, és új életet/albérletet keresve belebotlott Andrásba. Gyerekként szomszédok voltak, most pedig egy hatvan négyzetméteres lakáson osztoznak.

Judit az üres hűtőt kémleli, és valami kenyérféleséget rágcsál rosszkedvűen. András széles vigyorral lép a konyhába.

Judit                 Minek örülsz, te kis fasz.
András             Neked, kis köcsög. Írtam ma valamit, és meg akarom mutatni. Ráérsz?
Judit                 Jaj, most hagyjál békén kicsit. Tele van a tököm a gyerekekkel, és le kell eresztenem. Képzeld el, ma azt mondták nekem, hogy seggfejebb lettem, mint valaha is voltam. Kis cudarok…igazuk van, bassza meg…igazuk. Képtelen vagyok túltenni magam magamon, és ennek ők isszák meg a levét.
András             Ez mind nagyon szép és jó, de nem lehetne, hogy csak egy óra erejéig ne a te elbaszott magánéleteddel foglalkozzunk, hanem azzal, amit végre sikerült megírnom?
Judit                 Hogy te mekkora egy pöcs vagy! Fog a faszom neked mesélni bármit is…Na jó, van pár órám kosár előtt. Toljad a cuccot!
András             Amúgy rólad írtam…illetve helyetted…

Judit olvas András kuplerájjal, könyvekkel és lemezekkel teli szobájában. Néha felnevet, máskor elkomorul.

Judit                 Örülök, hogy az „elbaszott magánéletem” ilyen termékennyé teszi az én kis laktársamat. Engem romba, téged dicsőségbe. Amúgy miért írtad azt, hogy képtelen vagyok normális kapcsolatra?
András             Mert képtelen vagy. Amúgy hogy tetszik? Jók a mondatok? Átjön, hogy mit akarok mondani?
Judit                 Andriska, köbö szóról szóra azt írtad le, amit én meséltem, szóval elhiheted, hogy tökéletesek a mondataid. Miért vagyok képtelen?
András             Jaj, ne már! Jucika, te mindig olyan csajokba zúgsz bele, akiknek nagy eséllyel vagy nem kellesz, vagy nem fogják érted elhagyni a férjüket, csajukat, meglévő nyugalmukat. Szerinted ez életképes?
Judit                 Baszódj meg! Úgy mondod, mintha te mindig a tökéletes kapcsolatokra utaztál volna. Kis dugógép, és még engem okosít. Tudod mit? Ha ez megjelenik végre, enyém a fele lé!...Én komolyan ezt csinálom? Mármint direkt keresem a bajt?
András             Ha megjelenik, tied az egész. Tudod, hogy leszarom a pénzt. És ne csinálj úgy, mintha nem tudnád, hogy születetten képtelen vagy nyugalmat érezni, vágyni, megtartani!
Judit                 Kérek bort!
András             Hozok bort! Kérek cigit!
Judit                 Hozok cigit!

Judit és András újra a konyhában. Előttük a pohár bor, dohányoznak. Judit a távolba mered, András meg Juditot figyeli, mosolyog.

András             Emlékszel, mikor szakítottál Ritával? Azt mondtad, soha senki nem fog annyit jelenteni, mint ő. Két hónappal később már egy férjes asszonyra hajtottál.
Judit                 Ja. És soha senki nem fog annyit jelenteni, mint ő. Erre akarsz kilyukadni? Nem lehet engem komolyan venni, mi?
András             Szerintem azt se tudod, mi a szerelem.
Judit                 Elmész anyádba! Én pontosan tudom, mi a szerelem. Ők nem tudják.
András             Persze, mert te vagy maga a szerelem, mi?! Nem vagy kicsit elszállva magadtól, kis leszbim?!
Judit                 Tudom, amit tudok. Ha te tudnád, amit én tudok, nem lépne le minden csajod az első éjszaka után.
András             Kapd be! Most mi a faszért kell ilyeneket mondanod?...Nem mind lépett le…volt, aki kerek két hónapig is élvezte a társaságomat.
Judit                 Ja, csak utána már az enyémet szerette volna élvezni. Mit bizonyít ez?
András             Hogy te vagy a köcsögök királya?
Judit                 Andris, mi lenne, ha csak egyszer azt életedben, képes lennél arra figyelni, akivel vagy, és nem folyamatosan azt várni, hogy a másik figyeljen rád?
András             Essek át a ló másik oldalára? Adjam fel én is úgy magamat, mint te, csak, hogy jófejnek érezzem magam? Inkább leszek őszinte kis pöcs, mint egy vámpír kaméleon!
Judit                 Vámpír kaméleon. Szép. Szóval én csak szívom mások vérét, miközben folyamatos átalakulásban vagyok?
András             Jó, ez kicsit erős így, de mindenkiből ki akarod nyerni a legjobbat, és közben már nem is lehet rád ismerni. Olyan vagy, mint az a faszi a Parfümben. Elszívod mások illatát, hogy érezd magad valakinek.
Judit                 Én vagyok valaki. Kibaszott jó tanár vagyok. A gyerekek imádnak. Én vagyok az alfa és az omega, és mindenki belém zúg.
András             Tényleg, elismerésem a fél tucatnyi kiskorú rajongódért! Ebben dúskálsz, mi? Hogyan lehet annyira kiakasztani egy kislányt, hogy kirúgassa magát az iskolából- projekt. Minden tiszteletem a tied.
Judit                 Baszd meg! Én nem csinálok semmit! Tehetek én róla, hogy odavannak értem? …baszd meg! Azt hiszed, én élvezem?
András             Azt.
Judit                 Kapd be!
András             Nyaljál jeget!
Judit                 Te is tudod, hogy nem élvezem.
András             Jó, de azt el kell ismerned, hogy szeretsz ezekről sztorizni, és közben úgy somolyogni, hogy mindenki a végzet urának lásson.
Judit                 A kurva életbe! Jó, oké, lehet, lehet. Jól esik, és jó úgy néznem a tükörbe, hogy „sztár” vagyok.
András             Miközben heteró pornóra masztizol minden éjjel.
Judit                 Azt te meg honnan a faszból, tudod?
András             Kicsikém, nem olyan vastagok ezek a falak. Az orgazmusok áthatolnak, a behatolások kiszűrődnek.
Judit                 Elmész te a picsába! Amúgy is fülhallgatóval nyomom.
András             Ja, csak eltelik pár perc, mire megtalálod azt a bizonyos lyukat, amitől már csak te hallod a hangokat. Lúzer.
Judit                 Ha jól tudom, te meg egyfolytában írsz esténként, és zenét hallgatsz, nemde? Törődj a magad dolgával!
András             Azt el kell ismernem, hogy a te kis elbaszott magánéleted besztszeller lehetne. Azt nem mondom, hogy te vagy a non plusz ultra, de ahogy bonyolítod a cselekményt, az egyedülálló!
Judit                 Tán nekem kéne inkább írnom, mi? Te meg mehetnél tanárnak, ha már annyira kurvára okos vagy!
András             Nem tudnék tanítani. Felbaszna, hogy mindenkinek vannak gondolatai, csak nekem nincsenek.
Judit                 Imádlak! Te, mi lenne velem nélküled! Akármekkora seggfej is vagy, de imádom azt a hülye iróniádat! Jó ez a novella. Tuti meg fogják jelentetni, és én büszke leszek rád.
András             Magadra.
Judit                 Én csak élem az életem, te írod meg. Írsz belőlem egy valakit, és ettől már nem érzem magam annyira senkinek.
András             Nem vagy senki. Te vagy az én buzimúzsám. Az én szex nélküli szerelmem. Életem értelme.
Judit                 Én is szeretlek, kis tolvaj.

Judit szobája. Judit telefonál. András közben a fotelban ül, Judit javítandó dolgozatait olvasgatja. Fel-felröhög, de közben aggódva figyeli a beszélgetést.

Judit                 Most mi a faszról beszélsz? Már ezt ezerszer megbeszéltük….Nem volt semmi…Ott ültem, és odajött hozzám. Küldtem volna el?...Persze, mert a nagyságos asszony azt kívánja, hogy dögöljek meg egyedül, mi?....Miért csinálod ezt? Te akartad, hogy vége legyen!...Én nem…mert szerettelek….Most?...most nem tudom. Elég volt…remek. Tudod mit? Nem érdekel! Azzal baszol, akivel akarsz, és úgy kelleted magad tánc közben, ahogy akarod, és tőlem leszophatod a hülye férjed is…nem érdekel. Nem érdekel…Úgy beszélek ahogy akarok…le van szarva. Leszarom, hogy minek látszom, leszarom, hogy mit gondolsz rólam, és leszarom, hogy mit szenvedtél mellettem…igen, az nagyon jó lenne!...szia…
András             Mária?
Judit                 Ja…Kihozza belőlem az állatot, miközben még mindig szeretem minden kibebaszott porcikáját.
András             Ez a szerelem? Akkor nekem nem kell, köszi!
Judit                 Részemről az.
András             Ő is szeret téged, csak nem tudja kimutatni. Legalábbis szeretett.
Judit                 Tudom, baszd meg, tudom, csak akkor nem tudtam.
András             Most meg már baszhatod.
Judit                 Mit ittál? Keményítőt? Tudtommal, te az én barátom vagy, úgyhogy tessék engem vigasztalni és pátyolgatni!
András             Nem azt mondtam, hogy neki van igaza, csak azt, hogy szeretett téged, és szerintem még most is szeret. Az lenne tényleg a legjobb, ha nem beszélnétek egymással.
Judit                 Tudom. Az a szar, hogy egy részem már annyira józan, amennyire bolond a másik.
András             Ezt felírom! Amúgy jók ezek a fogalmazások. Megnézném a kölykeidet!
Judit                 Ja…igen. Én is szeretem őket olvasgatni. Javítani már kevésbé. Olyan kis bénák a mondataik, de közben ott dobog bennük az összes szívük.
András             Igaz. Kis őszinték. Néha túlságosan is, talán. Ez például nagyon durva. Arról ír, hogyan molesztálta az apja. Ezt te elhiszed?
Judit                 Nem tudom. Nagyon ritkán merek ilyet megkérdezni. A szívem összeugrik a gondolattól is, hogy azok a kis pulyák, akik ott vergődnek az órámon, és nyomkodják a féjszbukkot, otthon ilyen állatoknak vannak kitéve.
András             Ha megtudnád, hogy igaz, mit tennél?
Judit                 Nem tudom. Legszívesebben behívnám fogadóra azt a faszt, és torkon szúrnám a piros tollammal…de amúgy, ha a gyerek megkeres, felhívom a rendőrséget, a gyámhivatalt, a családsegítőt, mindenkit…haza is hozom.
András             Persze, persze…kis hamis.
Judit                 Na, azért szemét ne legyél! Némelyiknek jobb dolga lenne az árvaházban, mint a családjukkal…
András             És nálad?
Judit                 Nem tudom. Néha el tudom képzelni, hogy jó szülője lennék egy ilyen kis pulyának, máskor viszont a világ legrosszabb ötletének tűnik.
András             Máriával terveztetek gyereket, nem?
Judit                 Erről nem akarok beszélni, ha nem baj!
András             Most mit duzzogsz?
Judit                 Kis indiszkrét pöcs, 29 éves vagyok, jelenleg egy totális érzelmi káoszban, és igyekszem minden máriás tervemet törölni, te meg mindig visszaküzdöd a cuccaimat a lomtárból.
András Jól van, na. Bocs. Nem tudtam, hogy a gyerek is Máriafüggő.
Judit                 Kábé minden, ami a jövőmmel kapcsolatos Máriafüggő, de a gyerek főleg. Vele életszerűen el tudtam képzelni, és még értelmet is adott annak a nonszensznek, hogy Mária szerelmes belém.
András             Értem én. Akkor most elbasztam a beszélgetést, és most mész sírni?
Judit                 Ha ilyen fasz vagy, akkor nem tudok sírni. Az lenne a világ vége, ha komolyan vennél, és együtt éreznél. Na, attól tuti úgy bőgnék, mint az állat…De erről jut eszembe! Mit keresett itt megint az Eszterke?
András             Mikor?
Judit                 Jaj, nem kéne…tudod, azok a bizonyos falak az én oldalamról sem vastagabbak!
András             Azt mondta, hogy még mindig szeret.
Judit                 Miért, mikor szeretett korábban?
András             Csak azért, mert én nem húzom évekig a fos kapcsolataimat, még attól lehetnek tartalmas fos kapcsolatok!
Judit                 Két hónap. Két fosnyi hónapról beszélünk. Eszterke jött, te genyóztál, Eszterke ment, te hívogattad, Eszerke jött…és aztán hozzám is bejött. Emlékszel?
András             Azt mondja, hogy azt te totálisan félreértetted. Ő nem akart tőled semmit, csak jó volt hozzábújni valakihez.
Judit                 Ja, tényleg! Semmit. Én alszom, és arra ébredek, hogy a csajod öleli a seggem.
András             Menj a picsába! Én elhiszem, hogy nem akart tőled semmit.
Judit                 Ja, akkor jó! Ha te elhiszed, akkor mindegy is.
András             Vegyél lejjebb az egódból! Fingod sincs, hogy mi történt akkor!
Judit                 Jó, akkor meséld el!
András             Be voltam rúgva, és szexet akartam. Ő meg folyamatosan csak sírt, hogy én nem foglalkozom vele. Én persze leszartam, és nyomultam. Ő nem hagyta. Aztán én átmentem állatba, és úgy kellett lerúgnia magáról.
Judit                 Andris, baszd meg, hogy lehetsz ekkora fasz!
András             Tudom. Nincs mentség rá, és az a baj, hogy ő már megbocsátotta nekem, de én képtelen vagyok magamnak megbocsátani.
Judit                 Úristen! Ilyen egy hülyét! Meg akartad erőszakolni, és ő meg itt nyomul megint rád. Miből vannak a nők? Aranyhalból?
András             Ne bántsd! Ő nem tehet semmiről.
Judit                 No komment.
András             Szeretné, ha újra találkozgatnánk.
Judit                 Na jó, most inkább menj ki, mert rátok hányok.
András             Hogy te mekkora egy fasz tudsz lenni néha!


András szobája. András az íróasztalánál ül, fején fülhallgató. Nem ír, csak csetel. Judit az ajtóból figyeli, majd lassan odamegy, és nyakon harapja.

András             Mondd, te teljesen megőrültél?
Judit                 Beszéltem Eszterrel.
András             Hogy mit csináltál?
Judit                 Annyira felhúzott a tegnapi sztorid, hogy felhívtam, és beültünk dumálni.
András             Ne kavard a szart, buzikám, ez nem a te ügyed!
Judit                 Inkább hagyd, hogy elmondjam.
András             Kérek bort!
Judit                 Hozok bort! Kérek cigit!
András             Hozok cigit!


Judit és András a konyhában. Egy fél pizzával hadakoznak. Bor és cigi a kezük ügyében.

Judit                 Tudni akartam, mi a faszért megy vissza egy lány ahhoz a fiúhoz, aki megpróbálta megerőszakolni.
András             Remek. És mit tudott meg az a szarkeverő, feminista, hülye fejed?
Judit                 Őszintén szólva, tanulságos volt. El kell ismernem, hogy tényleg hajlamos vagyok csak a saját igazamat venni igazságnak. Ma tanultam valamit.
András             Vagyis?
Judit                 Eszter okosabb, mint én, főleg, mint te; és ráadásul nagyon szeret téged. Tudta, hogy csak használod, de azt is, hogy többet jelent neked, mint ahogyan azt te hinni szeretted volna. Azon az estén te láttad őt egy másik pasival dumálni, és ettől csűrtél be, és a magad butakan módján nem tudtad összerakni a képeket, és maradt az „akkor is az enyém vagy”- projekt.
András             Hogy ti nők milyen kurvára mélyek vagytok!
Judit                 Most inkább ne ironizálj! Szerintem tök igaza van. Ő az a csaj, aki tényleg illik hozzád, és átlát azon a tyúkszaros, vastag falon, amit az íróúr maga köré emelt.
András             Tyúkszaros az anyád valaga!
Judit                 András, ismerlek. Ideje túltenned magad a halálukon. Különben is, miből élnél, ha nem haltak volna meg?
András             Menj a picsába! A szüleimnek semmi köze ehhez. És tudom, mit mondanak azok a könyvek a polcodon. Én is elvégeztem az egyetemet, emlékszel?...vagyis, ha igazatok van, akkor én azért nem engedem magamhoz közel az embereket, mert nem akarom őket elveszteni?
Judit                 Akkor ezt meg is beszéltük.

András a konyhában telefonál. Judit érkezik. András egyre idegesebb. Judit nem érti, mi van.

András             Judit mondta…de akkor miért nem akarsz találkozni?...Micsoda? Mi a faszt hordasz itt össze?...Gratulálok! Menj a picsába! Minden nő buzi…
Judit                 Kivel beszéltél?
András             A legújabb hódításoddal. Hogy baszódnál meg! Itt nyomatod nekem a süket dumát, miközben fűzöd a csajomat.
Judit                 Hogy mi van?
András             Eszter beléd van zúgva. Ennyit a kibaszott pszichológiádról!
Judit                 András, én nem csináltam semmit. Csak dumáltunk. Én tényleg azt hittem, hogy…
András             Igazad volt. Kurvára igazad. A te segged kell neki, nem az enyém.
Judit                 Bassza meg! Nem akartam. Micsoda egy gerinctelen, hülye picsa!
András             „Okosabb, mint te, főleg, mint én.” Mindketten hülyék vagyunk. Semmi értelme ennek az együttlakásnak. Elszívod előlem a teret.
Judit                 Ne bomolj már! Én nem tehetek erről. Nem mondhatod, hogy egy hülye nő miatt mondjuk fel a barátságunkat.
András             Te el tudod képzelni, milyen érzés, hogy mikor végre erőt veszek magamon, és elhiszem, hogy valakinek én kellek, jön a válasz, hogy hát nem…hát kurvára te kellesz neki.
Judit                 El tudom képzelni. Nem is tudod, mennyire el tudom képzelni…
András             Most mi van?
Judit                 Mária visszament a férjéhez, és azt mondta neki, hogy az egész kapcsolatunk csak egy tévedés volt, klimax, és hogy azért futott belém, mert nekem nem kellett bizonyítania, hogy igazi nő, aki képes életet adni egy gyereknek. Vagyis, csak egy tünet voltam a gyermektelensége okozta depressziójának.
András             Ó, az élet igazságos.
Judit                 Ne legyél fasz! Két évet adtam ennek a tünetnek, és te tudod legjobban, hogy min mentem keresztül. Te lófaszt se tettél Eszterért, max. elhitted, hogy végre tenned kéne.
András             Leszarom. Akkor is gyűlöllek. Leszarom, hogy te is szenvedsz. Tünetkém.
Judit                 Anyád.


Judit lép be az ajtón. András egy borral és cigivel ül a konyhában. Megörül Juditnak.

Judit                 Szevasz, te fasz.
András             Csá, kis köcsög.

Judit és András borral és cigivel ül egy fél pizza felett.

András             Miért nem hívtál fel? Hol voltál egy hétig?
Judit                 Erre-arra. Szarul éreztem magam. Elhittem, hogy joggal vagy rám dühös, és próbáltam visszaemlékezni az eszteres beszélgetésre. Tényleg bennem volt a kisördög. Tudni akartam, miért ölelgette a seggem, de közben azt akartam, hogy azt halljam, amit végül hallottam is.
András             Sajnálom, hogy úgy neked estem. Nem érdekel, hány csajomat nyúlod még le, illetve, tudom, hogy rajtam múlik, hogy ne nyúld le őket. A legközelebbit nem egy leszbikus bulin fogom fölszedni!
Judit                 De hülye vagy! Hiányoztál, pancser.
András             Te is nekem. Nézd! Megjelent a novella. Itt a pénzed is.
Judit                 Legalább valami értelme volt tünetnek lennem. Elmegyünk valahova enni?
András             Ünnepeljük meg, hogy megint publikált író vagyok?
Judit                 Azt is, meg azt is, hogy találkoztam egy újabb tünettel.
András             Legalább lesz miről írnom!
Judit                 Legalább lesz miért élnem!

Judit és András Judit szobájában ülnek. András Judit képeit nézegeti.

András             Ezek nem is rosszak. Csak azt mondd meg nekem, mi a fenéért kellett kimenned éppen Kolozsvárra?
Judit                 Mert ott jó képeket tudok csinálni?
András             Miért? Mi van ott, hogy olyan jók a képek? Más a fény, mások az árnyékok?
Judit                 Tudod te, baszd meg!
András             Nem értelek. Itt ribanckodsz már hónapok óta, de azért visszamész arra a helyre. Miért kínzod magad? Miért nem vagy képes túltenned magad azon az egészen?
Judit                 Tiltja a vallásom.
András             Most komolyan! Mi a faszt csináltál Kolozsváron?
Judit                 Szánalomiskola. Kimentem, hogy jó szarul érezzem magam.
András             És sikerült?
Judit                 Oh, de még mennyire! Beültem minden átkozott helyre. Hátha megtalálom a válaszaimat. Elmentem minden átkozott emlékhelyhez, megittam minden átkozott emlékpiát, és bejártam minden átkozott utcát.
András             És? Megtaláltad a válaszaidat.
Judit                 Tudod, mikor ott ültem abban a kávézóban, akkor mindent értettem. Olvastam, ittam egyik kávét a másik után, és figyeltem magam. Béke volt. Szerelem és béke.
András             Milyen szép is a szerelem!
Judit                 Hagyj békén! Te ezt nem érted.
András             Hát tényleg nem. Elmentél, hogy újraélj valamit, aminek vége van. Mi az isten vagy te, egy kibaszott szerep valami romantikus komédiában?
Judit                 Lehet. Csak azt tettem, amit tennem kellett.
András             És persze, nem írtál senkinek sem sms-t, ugye?!
Judit                 Semmi közöd hozzá!
András             Tudtam. Kis sunyi picsa. Kimentél, hogy utána sajnáltasd magad sms-ekkel, hogy Mária lássa, mennyire oda- és visszavagy még mindig érte, és micsoda áldozatokat hozol.
Judit                 A mi számunk szólt. A mi számunk szólt azon a kibaszott helyen. Ott ültem, és megszólalt. Te mit tettél volna?
András             Ha tökös akarsz lenni, akkor legyél tökös. Mit sem ért az egész küldetés, így, hogy elárultad neki. Úgyse tudott vele mit kezdeni. Ugyanúgy átlátott rajtad, mint én. És tényleg szánalmas vagy.
Judit                 Lehet. De nem bántam meg. Jók a fotók, vettem virágot a sírra, ültem egy helyen, ami minden más helynél jobban tetszik, és anélkül szerethettem azt a hülye nőt, hogy befigyelt volna a jelen.
András             A te dolgod. A képek mindenesetre tényleg jók.
Judit                 Ugye?...na jó, most átmentünk mélybe. Nem akarom ezt. Mi van az új novelláddal? Hogy állsz vele?
András             Azzal, amelyiket a gyerekkorodról írom, vagy azzal, amelyikben a múltkori flörtödet írom meg?
Judit                 A gyerekkorom? Mit tudsz abból még kihozni? Sablonos. Kit érdekelne?
András             Az az ölelés-dolog fogott meg, mikor anyukád mondta, hogy kicsiként nem tudtál mit kezdeni az ölelésekkel.
Judit                 Ja, hát most se nagyon. Az a múltkori első randim is ettől lett olyan röhejes. Azt meséltem már?
András             Csak kétszer. De amúgy mi a fasz bajod van az öleléssel?
Judit                 Mi van, elakadtál az írásban? Mindenképp kell a diagnózis a sztorihoz? Az én váram, az én váram, és nem engedem betörni.
András             Aha, közben meg itt sírsz nekem, hogy téged senki nem szeret…bla-bla-bla…
Judit                 Soha nem sírtam neked, te nagyképű fasz! Na jó, inkább olvasd fel, hol tartasz!
András             „Már gyerekként sem volt könnyű vele. Kilógott a sorból. Emlékei nincsenek az első tizenkettőről, de a szülei mindig csak olyan sztorikat hoznak elő, amiben ő éppen körön kívül volt, amiben hisztizett, amiben nem találta a helyét, és mindenáron fel akarta hívni magára a figyelmet.
            Egyszer egy családi banzájon, amit annyira kedvelt, mint a pokol tüzeit, az anyukája elmondta neki, hogy azért nem ölelgették, puszilgatták gyerekkorában, mert nem tűrte, eltolta őket magától. Ez erős volt. Anna majdnem elbőgte magát. Hogy ő, aki mindig vágyott a szülei szeretetére, eltolta őket magától? Miért? Honnan benne ez a félelem? Félelem ez? „
                        Itt tartok.
Judit                 Ez senkit nem fog érdekelni. Mindenesetre köszi, hogy próbálod felfejteni szánalmas kis életem okait és bizonyságait. Igazán jó barát vagy.
András             Most mi bajod?
Judit                 Semmi. Kicsit nyomi vagyok, és nem jó hallani, hogy okom is van rá.
András             Én élvezem! A te nyomorúságodon tapicskolva tudok csak írni.
Judit                 Amúgy miért nem írsz a saját életedről?
András             Miről? Arról, hogyan vesztettem el a szüleimet tizennyolc évesen?...Már próbáltam. Nem megy. Elvesztem a humorom, és olyan szánalmas leszek, mint te.
Judit                 Ugye, ugye! Jó engem körberöhögni, elemezgetni, ahelyett, hogy magad vennéd elő.
András             Zavar?
Judit                 Nem igazán. Az egómnak jót tesz. Legalább te nem tudsz nélkülem élni!
András             De megdugni nem foglak!
Judit                 Azt meg is köszönöm. Bár…lehet, hogy ennyi idő után már rád is izgulnék.
András             Most megijedtem. Mióta nem voltál nővel?
Judit                 Több, mint egy hónapja.
András             Én fél éve. Mióta Eszter rányitott a seggedre, nem volt senki, aki megkívánta volna az enyémet.
Judit                 Hát, ha itt csövezel egész nap a büdös kis szobádban, akkor esélyt se adsz arra, hogy feltűnjön bárkinek is, milyen formás hátsórésszel is vagy te megáldva.
András             Ne udvarolj, mert elgyengülök.
Judit                 Ma csak te jutottál.
András             Megtisztelő!...apropó…keresett valami pasi. Téged mióta keresnek pasik?
Judit                 Hát…
András             Köcsögök királya, mit műveltél egy hétvége alatt?
Judit                 Érdekelne, mi? Alig várod, hogy lebukjak! Legyen meg az örömöd…kikezdtem egy hímneművel.
András             Micsoda? Apokalipszis!
Judit                 Semmi komoly, csak elfilózgattam azon, mit is tudnék én kezdeni egy hímmel.
András             Jól leszopnád, mi?!
Judit                 Anyádat!
András             Na, akkor kedves Judit. Mit tudna ön kezdeni egy hímmel?
Judit                 Jól leszopnám!


András a konyhában ül a gépével. Judit nagy puttonnyal érkezik.

András             Csak nem bevásároltál?
Judit                 Csak de. Ha megint megeszed az egészet két nap alatt, kicsinállak. Vettem levest is, kérsz?
András             Ja, köszi. Az jó lesz…
Judit                 Mit csinálsz?
András             Csak dumálok valakivel.
Judit                 Csak dumálsz, mi? Ki a csaj?
András             Csak egy lány. Itt ismertem meg. Ő is ír…
Judit                 És jól néz ki?
András             Jézusom, neked ez a legfontosabb?
Judit                 Neked is!
András             Ott a pont. Nem tudom. Még nem kértem képet…hülyén venné ki magát. Filozófiáról beszélgetünk, és nem nagyon illik bedobni, hogy jó a sóder, de mégis mekkora a melled?
Judit                 Csak időpocsékolás. Leszarom a filozófiát. Mondd meg neki, hogy hazaért a leszbi lakótársad, és elepedik egy képért.
András             Inkább csináld a levest!
Judit                 Na, légyszi, légyszi…kérem a képet!

András és Judit a levessel.

Judit                 Nem is rossz. Sőt, meg kell mondjam, ezekről a képekről meglehetősen szép. Biztos, hogy heteró?
András             Biztos, hogy másik albérletet akarsz keresni?
Judit                 És, találkoztok?
András             Miért, jönnél te is?
Judit                 Naná. Ki nem hagynám! Pont mikor már nyeregben éreznéd magad, odatolnám a seggem csekkolásra!
András             Szeretnéd, mi?! Holnap találkozunk egy olyan helyen, ahova ki van írva: csak heteróknak.
Judit                 Köszike. És őt is be fogják engedni? Amúgy ez az a hely, ahol annyi büdös, ápolatlan fiú vedeli a sört apró, pici, szőke picsák műmelléből?
András             Nem, ez az a hely, ahol árpádsávos zászlókkal terítenek, és apró, pici dárdákkal díszitik a buzik képeit.
Judit                 Jó kis randi lesz.
András             Mit vegyek fel?
Judit                 A rózsaszín ingedet?
András             Hülye. A Centrálban találkozunk. Most mit nézel? Csak a buzik aggódhatnak a külsejük miatt?
Judit                 Nem. A buzik, és azok a másodkategóriás heterók, akik elsőkategóriásokkal készülnek találkozni.
András             Seggfej.
Judit                 Hiú pöcs.
András             Kérek cigit!
Judit                 Hozok cigit! Kérek bort!
András             Hozok bort!

Judit és András pár bor után, cigivel, a leves maradékával.

Judit                 Te milyen csajra vágysz?
András             Amilyenre te.
Judit                 Egy negyvenhárom éves, férjezett, gyönyörű, stílusos, finomságos, hihetetlen pedagógusra, aki úgy táncol, hogy attól elolvadsz, és szétbassza az életed minden percben?
András             Hát, a negyvenhárom kicsit sok, és nem ragaszkodom a pedagógiai pályához, de legyenek mellei az biztos, és az sem árt, ha tudja, ki az a Nietsche.
Judit                 Miért, te tudod?
András             Baszódj meg!
Judit                 Bárcsak!
András             Legyen humora.
Judit                 Az kell.
András             Legyen valami vicces benne.
Judit                 Ja, valami beszédhiba, valami dinkaság, valami anyajegy valami hülye helyen.
András             Pontosan. Mondjuk, legyen asztmás.
Judit                 Ez orv merénylet volt. Az az én gyengém!
András             Oké, akkor legyen vérszegény.
Judit                 Hű, erről a szex jut eszembe. Nagyon izgis lehet, ha valaki ott fehérlik alattad!
András             De hülye vagy!
Judit                 Legyen jó a hangja!
András             Ja, ne nyígjon, ne legyen kényeskedő, de legyen macskás.
Judit                 Fú, annak a csajnak is, akivel az az elbaszott randim volt, kurvajó hangja volt. Jó, nem mondom, néha kényeskedett, de el tudtam képzelni, milyen lenne ez a kényeskedés egy sokkal intimebb helyzetben.
András             Ja, utána, egy cigivel, ahogy hozzád bújik, és hálás szavakat rebeg a szenzációs képességeidről!
Judit                 Jaja. És legyen rajta mit fogni.
András             Én nem ragaszkodom a húshoz és a hájhoz. Szeretem, ha valakin pont annyi van, amennyi eltakarja a csontjait.
Judit                 Tipikus.
András             Leszarom.
Judit                 És figyeljen rám.
András             Ja, és figyeljen rád. Na neem. Rád ne figyeljen. Legyél neki olyan semleges, mint a vécépapír.
Judit                 Amivel kitörölheti a segged, mi?
András             Balfaszpicsaköcsögbuzi…azt hiszem, kicsit beittunk. Te nem dolgozol holnap?
Judit                 De. Ráadásul holnap lesz a karácsonyi hacacáré. Ha nem jönnek el a kölkök, szétverem a seggüket.
András             Biztos elmennek. Érted mindent!
Judit                 Féltucatnyi epedő kis leszbivel nem sokra megyünk a gyertyaöntésnél!
András             Biztos Judit néni formájú kis gyertyákat formáznának!
Judit                 Perverz kis fasz.
András             Miért nem jössz össze azzal a csajjal?
Judit                 Melyikkel? Beával? Ne bomolj!...amúgy azért, mert dobott.
András             Micsoda? Dobták Judit nénit? Mikor? Ezt meg kell írnom!
Judit                 Örülsz, mi? Hát ilyen is megtörténik néha. Ja, volt valami kavarintás, amiben én előadtam, hogy semmi komoly, csak miért is ne, mire ő, hogy menjek fel a csaja kérójába, mire én, hogy ez tán korai, mire ő megbetegedett, mire én kicsit hiányoltam, mire ő megfogta a kezem az asztal alatt, mire én örültem neki, mire ő rájött, hogy nincs értelme, és mivel nem szerelmes, ezért nem éri meg kockáztatni a szupi kis kapcsolatát.
András             Tömör gyönyör. Pedig jó csaj.
Judit                 Ja. És kivételesen sok dolgot hordoz magában Máriából.
András             Baszd meg! Verd ki a fejedből! Visszament a férjéhez!
Judit                 Leszarom. Nekem akkor is ő kell. Vagy legalábbis azok kellenek, amik benne voltak, és ha valaki emlékeztet rá, akkor már nyertesebb, mint más. Érted?
András             Korrekt.
Judit                 Nem az, de leszarom. Ezt is leszarom! Mindent leszarok! Jól akarom érezni magam. Szexet akarok, nevetést, érintéseket…
András             Ja, gondolom, Beát is könnyen érintetted, mi?
Judit                 Természetesen kurvára lefagytam, és Máriát kerestem minden csókban, minden játékban.
András             És ezt persze ő észre sem vette, mi? Önző vagy. Egy hatalmas szarzsák! Kamuzol mindenkinek, leginkább magadnak.
Judit                 Most mi a faszért kell ilyeneket mondanod? Nem kamuztam. Sőt…ő dobott engem, pedig már pont elkezdtem valamit érezni.
András             Hú, arra minden nő bukik, ha a másik pont elkezd valamit érezni, miközben ő már rég érez valamit.
Judit                 Te honnan vagy ilyen szakértő?...Ja persze, te is ezt nyomod, mi? Lehet. Mindegy. Buktam. Leszarom. Ha nem akar velem dugni, akkor elmehet a picsába a megunt, mártír csajával. Egészen Amerikáig is!
András             Aha. Miért pont Amerikába?
Judit                 Mert odamennek. Gondolom, ezért se nagyon akar kavargatni, kockáztatni.
András             Te vele mennél?
Judit                 Semmi pénzért nem hagynám itt a munkám, a sulit, ezeket a büdös kölköket…ezt a szánalmas, beteg országot….és hát téged sem hagyhatlak ihlet nélkül!
András             Megnyugtató…az viszont fura, hogy nem azt mondtad, hogy nem tudnád vele elképzelni.
Judit                 El tudnám. Így, hogy dobott, nagyban nőtt az ázsiója, és már van benne kihívás.
András             Kiszívni való vér?
Judit                 Jaja. Vérszívó Kaméleon vagyok, én egy leszbikus, vérszívó kaméleon vagyok.
András             Azért ennyire ne éld bele magad! Te is csak szeretetre vágysz, csak el vagy baszva. Keress valakit, aki eleve szeret téged, és nem csak akkor, ha te kinyalod …a seggét.
Judit                 Volt. Öt év. Jó volt, de kitáncoltam belőle. Nem nekem való…Beában az a vonzó, hogy nem tudna megbántani, mivel soha nem fogná fel, hogy ki vagyok. Mellette megőrizhetném magam, a titkaim, a biztonságom. Soha nem tudna betörni a falak mögé, és ez jó.
András             El vagy te baszva.
Judit                 Ja, el vagyok én baszva…De te holnap randizol egy jó csajjal, és, ha a fekete ingedet veszed fel a világoskék farmeroddal, akkor van esélyed.
András             Imádlak.
Judit                 Én meg téged. Dugjunk?
András             Én holnap fogok, remélem.
Judit                 Sokat akar a szarka, de bírja-e a farka? Mindesetre kitolom a seggem, hátha…

András egyedül a szobájában a digtafonjára mondja fel a szövegét.

András             Anna nem volt jól. Egész este egyedül táncolt egy sarokban. Úgy táncolt, ahogy csak ő tud. Feketében, ezüst övvel, a lehető legintenzívebben, arcán azzal a furcsa mosollyal, amiről kevesen tudják, hogy mit rejt. Az agyában ott pörgött minden. Az első tánc a kiránduláson, amikor Mária teljesen elbűvölte. Egy pillanatra sem tudta levenni a szemét arról a nőről. Minden mozdulatát tökéletesnek, egyéninek, mélynek és igaznak látta. Soha addig nem érezte, hogy valaki másban is ott van az, amit ő táncnak hív. Pörgött ez is, és pörgött az is, ahogy mással látta táncolni. Felelevenítette magában azt az érzést, azt a fájdalmat. Képtelen volt elviselni, hogy más is láthatja azt Máriában, amit ő; hogy más is megkívánhatja azokat a mozdulatokat, hogy azok a kezek máshoz is érhetnek. Aztán bepörgött a kép, ahogy ő táncolt Beával, hogy a puszta tény mennyire kikészítette Máriát. Mindezek a pörgéseket egyik számról a másikra tombolta ki magából. Nem érdekelte, hogy hányan nézik, hányan mennek oda hozzá táncolni, kelletni magukat. Ő csak táncolt. Máriával, Máriának, ahogy megismerkedésük óta minden percben. Soha nem tudta magának megbocsátani azt a táncot Beával, még akkor sem, ha mindig is tudta, hogy nincs miért szégyellnie. Nem tudta magát túltenni azon, hogy ekkora fájdalmat okozott ezzel Máriának.
Ezt táncolta ki magából egész éjjel, nem törődve semmivel és senkivel. Élt, ahogy ő tudott akkor. Táncolt, mert akkor a tánc volt az egyetlen, amiben életet talált maga számára.”

Judit a szobájában. Egyedül. Magában beszél.

Judit     Kéne egy macska… El kéne már felejtenem Máriát, ugye, te macska?! Ki kéne tépnem. Ritát is sikerült kitépni. Túltettem magam rajta, mert nevetségessé vált. Mária miért nem lesz nevetséges? Elég volt ebből, hallod? Mindenki téged akar, te hülye picsa! Persze, persze. Most az egódat fényezed, hogy ne legyen olyan kibaszott magányos minden perced. Szereted ezt a szabadságot, nem? Odamész, ahova akarsz; azzal kavarsz, akivel akarsz. Akkor mi a bajod? Szörnyű egy nőszemély vagy. Nyomod a suliban a süket dumát, közben meg jégkirálynő leszel, akit a gyerekek parodizálnak. Ezt akarod? Bea kéne? Mit kezdenél vele? Szard már le Máriát! Nem hallod? A macskád szól hozzád: szard le Máriát, a férjét, mindent, ami hozzáköt!

András benyit Judithoz.

András             Zavarok?
Judit                 Naná. Éppen beszélgettem.
András             Bocs, hogy megzavarlak, de gondoltam, érdekel, hogy sikerült a tegnapi randim.
Judit                 Nem jöttél haza, úgyhogy gondolom, jól.
András             Hazajöttem. Igaz, későn, de hazajöttem. Nem az volt, amire gondolsz.
Judit                 Mert mire gondoltam?
András             Etye-petye.
Judit                 Ja, na jó…figyelek.
András             Nagyon lelkes vagy. Cigi?
Judit                 Hozok bort! Hozzál cigit!
András             Hozok cigit!

Judit és András a konyhában.

András             Nem iszunk mi túl sokat?
Judit                 Sokszor iszunk keveset. Ez egészséges.
András             Csak azért, mert Mária mindennap megiszik pár deci bort, még nem kellene neked is isteníteni az alkoholizmust.
Judit                 Vigyázz, mert necces vizekre evezel!
András             Oké, bocs. Tudom én. Amúgy nem iszol sokat, nem azért mondtam.
Judit                 Na, azért! Te többet iszol, mint én.
András             Lehet. Én író vagyok. Nekem kötelező!
Judit                 Na, inkább mesélj!
András             Rég éreztem már ilyen jól magam valakivel.
Judit                 Vigyázz, mert féltékeny leszek!
András             De most komolyan. Zavarban voltam, de ő is. A legnehezebb pillanatokban csöndben tudtam maradni, és ő sem beszélt fölöslegesen. Érted, ugye?
Judit                 Persze, ezt beszéltük. Ez tényleg fontos. Holden után szabadon. Két néma a tökéletes összhang.
András             Na. Persze azért beszélgettünk is. Kérdeztem a munkáiról, és ami a legdöbbenetesebb, tényleg érdekelt, hogy mit mond. Jól beszélt. Vicces volt, okos és választékos.
Judit                 Nem beszélt olyan kibaszott rondán, mint én, mi?
András             Hát téged nehéz túlszárnyalni amúgy is. De azért ő is elszólta magát néha. Pont ott, ahol kellett, és pont azt, ami éppen a legjobban illett oda.
Judit                 Szóval megtaláltad a tökéletes nőt, és most elveszed feleségül, gyerekeket csinálsz neki, és élitek heteró életetek legszebbikét.
András             Nem kell engem baszogatni azért, mert neked nem lehet. Én nem tehetek róla. És most kurvára kiöntöm a lelkem, te meg csak cseszegetsz. Örülhetnél, hogy végre történt velem valami jó is, és nem csak azzal telt a napom, hogy a te szánalmas magánéletedet írogatom meg az én szánalmas magánéletem helyett. Ha nem érdekel, be is mehetek!
Judit                 Jól van. Szemét voltam. Örülök neked, és tetszik, amit hallok, csak savanyú a szőlő.
András             Ha érdekel, akkor kérdezz!
Judit                 Mi volt rajta?
András             Jellemző. Rajta is farmer volt és egy blúz.
Judit                 Ékszere volt?
András             Gyűrűje, mi? Hogy lehetsz ilyen fanatikus!
Judit                 Az igenis fontos.
András             Nem volt gyűrűje. És tudom a következő kérdést. Szép volt a keze. A körmei nem tetszenének neked, de nekem bejöttek. Bordó vagy piros vagy barna színű volt, nem tudom megmondani, de jól állt a cuccához.
Judit                 Milyen a mosolya?
András             Arra nem emlékszem, de a nevetése mély volt és vicces.
Judit                 Vicces?
András             Ja, kicsit gurgulázó.
Judit                 Megvan a dinkaság?
András             Volt más is. A kezével mindig babrált valamit, és képtelen volt nyugton ülni.
Judit                 Biztos leszokóban van a cigiről.
András             Nem hinném, mert ő is bagózott. Nem is keveset, de baszom, azt is nagyon jól csinálta.
Judit                 Tudom milyen az. „Egész életemben azt szeretném nézni, ahogy rágyújtasz, és beleszívsz a cigibe”
András             Hagyjál engem most Máriával, jó?
Judit                 Nem azért mondtam, de tudom, hogy tényleg fontos.
András             Holnap találkozunk újra. Elmegyünk egy kiállításra.
Judit                 Remek. Jó szórakozást!
András             Most mi a fasz bajod van? Képtelen vagy örülni annak, hogy én örülök? Te beszéltél folyton, hogy figyeljek másra is magamon kívül, és most, fél év után végre találtam valakit, akire tényleg érdemes figyelni, erre az én drágalátos legjobb barátom csak húzza a száját. Azt szeretnéd, hogy én is úgy szenvedjek Eszter miatt, ahogy te Mária miatt?
Judit                 Holnap lesz Mária születésnapja. Imádlak, és örülök neked, csak mindenkit gyűlölök, aki jól van. Eszter mellesleg egy lapon sem említhető Máriával. Te is tudod, hogy Eszter azért nem tett téged úgy ketté, mint engem Mária.
András             Ez igaz, de akkor sem fogom megbocsátani, hogy leszarsz.
Judit                 Nem szarlak le. András, nézz rám! Örülök nektek, és tiszta szívemből kívánom, hogy jól érezd magad vele. Amit eddig mondtál, az mind tetszik; és nagyon remélem, hogy az a fény, ami most a szemedben csillog, nem alszik ki akkor sem, ha már megkaptad őt.
András             Így már jobb. Sajnálom, hogy szarul vagy, de kapd össze magad! Hívd fel azt a pasit! Már vagy tízszer keresett, és lehet, hogy jót tenne neked egy kis változatosság!
Judit                 Ja, az biztos. Huszonkilenc évesen kell belekezdeni a heteroszexbe!
András             Jóéjt, kis köcsög
Judit                 Jóéjt, Rómeó!

Judit a szobájában telefonál.

Judit                 Szia! Hallom, kerestél…Ugye tudod, hogy én még soha nem voltam pasival, és nem…mégis miért vagy rám ennyire kíváncsi?...Igaz, flörtöltem veled, mert nagyon jó pasi vagy, de ezt nyílván tudod, úgyhogy találhatnál magadnak valakit, aki ért is ahhoz, amit szeretnél…jó, tőlem…holnap találkozhatunk…az nekem is jó. Ott leszek….amúgy mi van a csajoddal?...persze, semmi köze hozzá…lehet, hogy a háta mögött megdugsz egy leszbikust, és semmi köze hozzá…ok, oké…bocs, kicsit zavarban vagyok…egy élet eltelt mióta utoljára randiztam hímmel…neked is jóéjt. Kedden…

András lép be.

Judit                 Na, milyen volt a második randi?
András             Egész jól indult…csak volt valami, amitől kiakadtam, és most nem tudom, mi legyen. Ott is hagytam a kiállításon.
Judit                 Mi van, férje van? Leszbikus? Rákos? Van egy másik énje is, akinek nem tetszel?
András             Nem. Meséltem neki rólad, és kijelentette, hogy utálja a buzikat.
Judit                 Bassza meg. Azt hittem, azon fogtok szétcsúszni, hogy potenciális erőszaktevő vagy.
András             Naggyon vicces… Találtam egy nőt, aki minden ízében tetszik, és az egyetlen szépséghibája, hogy gyűlöli azt a nőt, aki –ugyan egy kötöszködő seggfej – de aki nélkül nem tudnék élni.
Judit                 Írni nem tudnál, nem élni…de azért szép volt. Nyálas, de szép.
András             Most nincs kedvem baszakodni. Ez tényleg komoly.
Judit                 És mit fogsz csinálni?
András             Nem tudom. Azóta írt egy sms-t, hogy sajnálja, …de akkor is. Hogy mondhat ilyet? 2010-et írunk, csessze meg! Nem sikk már gyűlölni a buzikat. És különben is, aki író…vagy nem? Nincs igazam?
Judit                 Tudod, mit gondolok erről. Aki nem ismeri, fél tőle, aki megismeri, általában megérti.
András             Vagyis?
Judit                 Ha neked olyan fontos ez a csaj, akkor mondd meg neki, hogy adjon egy esélyt arra, hogy elfogadja ezt a témát.
András             Hogyan?
Judit                 Én vállalom.
András             Te térítő, te! Most ezzel rovod le a tartozásod a tagnapi faszkodásod miatt? Szerinted belemenne?
Judit                 Írd meg neki.
András             Végülis…

András és Judit a konyhában. Narancslével.

András             Mi ez a lötty?
Judit                 Terhes vagyok.
András             Hogy mi vagy?
Judit                 Ne bomolj! Csak elgondolkodtam azon, amit múltkor mondtál. Elég, ha minden másnap iszogatunk.
András             Tőlem! (sms-hang) Írt.
Judit                 És mit?
András             Gondolkodik rajta.
Judit                 Írd neki, hogy jöjjön fel!
András             Ez nem jó ötlet. Én nem akarom végighallgatni. Nem akarok beleszólni. Nekem te olyan vagy, mintha a tesóm lennél, de ő meg kurvára tetszik. Jobb lenne, ha ketten dumálnátok erről. Gyáva vagyok?
Judit                 Nem. Igazad van.
András             Akkor mit írjak?
Judit                 Semmit. Várj!
András             Az sose ment.
Judit                 Bele kell tanulni.
András             És veled mizu? Mi volt a gyerekekkel?
Judit                 András, szombat van. Szerinted?
András             Oh, segg vagyok, mi?
Judit                 Hülye…ezegyszer nem. Volt ma suli. Karácsonyoztunk. Jó volt.
András             Műsor is volt?
Judit                 Ja. A gyerekek énekeltek. Lehet, hogy a város legszarabb sulijában tanítok, de hihetetlen milyen hangjuk van ezeknek a kölyköknek. Az egyik dalnál a Megasztárban éreztem magam.
András             És mi volt Beával?
Judit                 Hogy jön ide Bea?
András             Jó, csak egy kérdés volt. De akkor itt a másik: Mit kaptál a gyerekektől?
Judit                 Semmit. Na, ez nem teljesen igaz, de az enyimektől semmit. Valami nagyon elbaszhattam az utolsó pár hónapban.
András             Gondolom, nem kötötted az orrukra, hogy depressziós vagy.
Judit                 Nem vagyok.
András             A faszt nem. Mindegy. Sajnálom, hogy kudarcnak éled meg.
Judit                 Majd lesz jobb is! Elvoltunk, és nevettünk is. Megmutattam nekik az október 23-i műsort is, meg a nyári filmemet.
András             Azt, amelyikben rázod a melled?
Judit                 Azt megjegyezted, mi? De nem. Ez a másik verzió. Abban nem rázom.
András             Biztos buktak volna rád!         
Judit                 Így is buktak. Édesek voltak. Tetszett nekik. Jobban tetszett nekik, mint eddig bárkinek. Kicsit gáz, hogy ilyen egoista az ofőjük, de legalább kaptak belőlem valamit.
András             Aha…És mi lesz, ha nem akar veled találkozni?
Judit                 Azt neked kell tudnod.
András             Akkor én se találkozom vele újra.
Judit                 Én tényleg ennyire fontos vagyok neked?
András             Te is, de az elv is. Azt szeretném, ha megélném az esküvődet, és szívesen lennék az apamodell a saját kölykeid életében.
Judit                 Te… apamodell. Jó lenne! Drága kis ember vagy te. Sajnálom, hogy miattam sanszos a bukta ezzel a csajjal.
András             Nem miattad! Nem csak miattad. Nem tudnék olyan embert szeretni, aki ilyen korlátolt.
Judit                 Amúgy kérdezted, hogy mégis miért gyűlöli a buzikat?
András             Nem. Ahogy ezt kimondta, leléptem.
Judit                 Kíváncsi vagyok, hogy mi oka van rá. Hogy van-e oka rá.
András             Én is.
Judit                 Na, menjünk, nézzük meg az Igazából szerelmet, és együnk csipszet!
András             Jól hangzik, de utána jöhetne a Sötét lovag is? Úgyis Mária kedvenc filmje!
Judit                 Köszi, hogy felhoztad. Na, hozd a bort!
András             Ennyi a narancsléről?
Judit                 Krízis van. Film van. Csipsz van. Szarok a narancslére.

András a konyhában olvasni próbál, de folyamatosan a telefonját nézegeti. Judit hazajön.

Judit                 Na, szevasz.
András             Szasz, mi volt?
Judit                 Basszus, kicsit kikészültem. A csajod nem egyszerű.
András             A csajom? Vagyis sikerült?
Judit                 Hát…elég sokat beszéltünk, és ja, a csajod.
András             Bor? Cigi?
Judit                 Hú, most nem. Vagy egy doboz cigit megittam, illetve elszívtam; és ittunk is.
András             Én azért töltök. Mesélj! Onnan, hogy megláttad.
Judit                 Megláttam. Jó nő.
András             Vigyázz!
Judit                 Ő nem örült nekem annyira. Mintha megerőszakolták volna, mintha ő erőszakolta volna meg magát. Beültünk a Jelenbe. Nem sokat teketóriáztam. Belevágtam a szokásos módon. Elmeséltem neki a kis szánalmas életemet, előhoztam a Kinsey-skálát meg a többi hatásvadász témát, és nyomtam neki a sódert.
András             És?
Judit                 Figyelt, de egy idő után elvesztette a türelmét; és elkezdett beszólógatni.
András             Miket?
Judit                 Hogy ez akkor se természetes, meg ez akkor is választás kérdése, és én is dönthetnék úgy, hogy felhagyok ezzel az élettel.
András             Elsütötted, a „ha te lefekszel egy nővel, én lefekszem egy pasival” dumát is?
Judit                 Nem.
András             Miért nem?
Judit                 Mert már nem aktuális.
András             Mi az, hogy nem aktuális? …na mindegy. Ezt később. Mi volt aztán?
Judit                 Kérdeztem, hogy milyen embernek gondol engem? Mi bennem olyan felháborító.
András             És?
Judit                 Hogy olyan értelmetlennek látja az életemet, hogy nem szabadna tanítanom, hogy, mint minden buzi, én is csak a felszínen élek, és nem törődöm a társadalom igényeivel.
András             Miről beszél ez?
Judit                 Nyugi! Nem húztam fel magam, és elmondtam neki, hogy nekem mit jelent a család, a gyerek, hogy a társadalomról mit gondolok, hogy én is ugyanúgy születtem, mint bárki más, és egyenlő jogokkal, amiket aztán elvettek tőlem…
András             Ja, ez a dumád is jó! És ez bevált?
Judit                 Erre nem tudott mit mondani, úgyhogy belekezdett a „gusztustalan”-körbe.
András             Mire te?
Judit                 Hogy én nem tehetek arról, hogy nekem a csajok tetszenek, csajokat kívánok meg, és arról sem, hogy nincs farkam, amivel legalizálhatnám a szexet, hogy higgye el, mennyire szerettem volna egyszerűbben élni meg a szerelmet, de hát nekem ez jutott, és ezzel kell élnem.
András             Jól kiadtad magad.
Judit                 Ja, közben meg a pultos csajjal szemeztem kicsit, de persze csak a hitelesség kedvéért…
András             Javíthatatlan vagy, kis köcsögöm. De vissza az én csajomhoz!
Judit                 Te láttad már azt a pultos csajt? Szerinted hívjam fel?
András             Juditka!!!
Judit                 Jóvanna…Kérdeztem, hogy mikor ő megcsókol egy fiút, és érzi magában a nagy érzést, akkor azt nem érzi-e gusztustalannak, lévén, hogy ő sem házasságon belül éli ezt meg.
András             Okos. És?
Judit                 Hogy az más. Mire én, hogy persze, mert neki az a normális, miközben bennem is csak az indul el, ami benne.
András             Na jó, és a szexen kívül?
Judit                 Jött a melegfesztivál is meg a média.
András             Fasza. Elmondtad neki, hogy szervező vagy?
Judit                 El, de azt is, hogy megértem, ha a tévéből nem tűnik ez szent küldetésnek, de mi ott a jogainkért és a következő generáció jogaiért vonulunk fel; és azért is, mert nagyon nehéz úgy megélni ezt az egészet, hogy rejtőzködni kell, titokban csókolni, titokban sétálni, kussolni egész nap.
András             Azt mesélted, mikor kitiltottak egy helyről?
Judit                 Ja, azt nem, de mikor megdobáltak, azt igen. Addigra már láttam rajta, hogy kínban van.
András             Mit mondott?
Judit                 Hogy ő még soha nem beszélgetett erről senkivel, senki buzival, és most egy kicsit hülyén érzi magát.
András             Jégtörés?
Judit                 Mondta, hogy gondolkodni fog, és mindenesetre köszöni, hogy elmondtam neki ezeket. Végül megmondta, hogy az a srác, akibe totál bele volt zúgva, miután végre megcsókolta, kinyögte neki, hogy most már biztos benne, hogy buzi.
András             Mármint, mikor Anett megcsókolta, Anett mondta neki?
Judit                 Nem! A srác csókolta meg próbaképpen, és mivel nem érzett semmit, végre ki tudta mondani magáról.
András             Ez geci sztori.
Judit                 Ja, mondtam is neki, hogy sajnálom, de azt is, hogy azért nem mindenkinek kell átbasznia valakit ehhez.
András             Ja, végülis, te se basztál át senkit, mi?
Judit                 Azt is elmeséltem azért. Hogy érezze, mennyire nem könnyű…mondjuk elég nehéz volt megmagyaráznom, miért jöttem össze újra Tomival. Necces volt, de szerencsére Tomit egyből lehülyézte, hogy minek ment bele ebbe, és így végül egész jól jöttem ki a témából.
András             Hú, baszd meg, nem vagy semmi. Hogy a picsába tudsz ilyen őszinte lenni?
Judit                 Érted mindent, Drágám!
András             Aha, nem mintha nem adnád ki mindig magad!
Judit                 Ez van. Ezt kell szeretni. De beszéltünk rólad is! Elég hülye ötlet volt úgy lelépned a kiállításról! Ott hagytad szó nélkül, ő meg nem értette, miért nem voltál legalább arra képes, hogy végighallgasd.
András             Jó, oké, de utána megírtam neki, hogy miért…
Judit                 Még jó! Azt se értette, miért kell velem beszélnie…el se akart jönni egy darabig, de aztán úgy volt vele, hogy nem veszthet rajta semmit.
András             Vagyis nem miattam tette?
Judit                 Kis Don Juan. Nem, nem miattad, de szerintem, tuti tetszel neki. Különben leszarta volna.
András             És mondott még valamit rólam?
Judit                 Hogy tetszik neki a segged, és alig várja, hogy teljes testtel heveredj rá az idomaira.
András             Hülye picsa vagy, nimfomániás hülye kis…
Judit                 Csak annyit, hogy majd hív téged!
András             Mikor?
Judit                 Majd.
András             És te mit gondolsz?
Judit                 Most mit mondjak? Tényleg jó csaj, és valóban szórakoztató, hogy mindig babrál valamit, de igazából nem nagyon jön be nekem. Örülsz, mi? Nem fogom lenyúlni.
András             Minthogy nem is az a cél…
Judit                 Amúgy nekem nem az jött le róla, amit múltkor meséltél. Bár lehet, hogy a kelleténél jobban lefoglalt a pultos lány, de az tuti, hogy ennek a te Anettednek nincs valami nagy egyénisége. Humora valóban akad, de néha olyan butaságokat mondott, amiből süvöltött a TV2, Mónika és a többiek.
András             Legalább nem fogsz ráhajtani. Nekem tetszik, és nem nagyon zavar, hogy rád nem akart jó benyomást tenni. A butaságát pedig betudom a helyzetnek. Végülis, nem mindennap kerül egy gyönyörű, heteró lány ilyen bizarr helyzetbe egy randa leszbikával.
Judit                 Pöcsikém, akarod, hogy beszámoljak neki a te kis erőszaktevési kísérletedről?
András             Most a randa vagy a leszbika verte ki a biztosítékot?
Judit                 Én vagyok a leggyönyörűbb leszbika az egész világon, és bekaphatod a bokámat, ha ez neked nem egyértelmű, mellesleg pedig lehet, hogy szüzességet bontok.
András             Hogy mit csinálsz?
Judit                 Elmegyek egy randira azzal a hímmel, akit nem hagy nyugodni felejthetetlen melegségem.
András             Te ennyire szarul vagy?
Judit                 Mert a depressziómat kúppal orvosolom?
András             Judit, most ne hülyülj! Ma délután órákon át bizonygattad az én potenciális életem párjának, hogy mekkora egy buzi vagy, és mennyire természetes is ez voltaképpen; most meg bejelented, hogy 29 év után ráveted magad egy ellenkező neműre?
Judit                 Milyen konzervatívok lettünk hirtelen! Te mondtad, hogy hívjam fel, hátha! Miért, nekem nem jár egy jó dugás? A volt nőm dugathatja magát a férjével, én meg nyalogassak sót? Épp itt az ideje, hogy rájöjjek, mi olyan ellenállhatatlan egy transzformer húsdarabban.
András             Soha nem lennél képes rá!
Judit                 Fogadjunk!
András             Ez komoly?
Judit                 Fogadjunk egy kolozsvári kirándulásban!
András             Te nem vagy normális. Meg fogod bánni! De jól van. Ha megdugatod magad azzal a szerencséssel, akkor befizetlek az útra; ha viszont csak a szád nagy, és nem teszed bele a belevalót; akkor egy hónapig te vasalod az összes ingemet, és kitakarítod a szutyokszobát.
Judit                 Oké. Most pedig magadra hagylak, mert sürgősen fel kell fejlődnöm a heteroszexben.
András             Beteg vagy…Amúgy, köszönöm, hogy beszéltél Anettel!

András a szobájában egyedül. A diktafonjára beszél.

„ Egyre vadabb ötletei támadtak. A kezdeti menekülést felváltotta a pánikszerű élményszerzés. Hónapokon át kerülte mindenki társaságát, hazudta a jóllétet, halomra sírta magát, és reménykedett a csodában, most pedig minden alkalmat megragad arra, hogy látványosan felejtsen. Elutasítja a régiek közeledését, de az újakkal sülve-főve együtt pörög. Udvarol, udvaroltat, iszik, egyre többet iszik, és csak én látom: szenved. Szenved tánc közben, nevetés közben, mindig és mindenhol. Még soha nem láttam ilyennek. Erőnek erejével tartja magát, nem keresi azt a nőt, de a telefonja televan el nem küldött szerelmes üzenetekkel. A régiek engem hívnak, hogy mi van vele, és én nem merem neki elmondani, hogy hányan aggódnak érte. Nem tudok neki segíteni. Hallgatom, ahogy sír a vécén, és mikor végre kijön, úgy csinálok, mintha nem venném észre, mi van a szemében. Szórakozunk egymással, csajokról nagyzolunk, és közben látom, ahogy rángatózik a lába az asztal alatt; egyre erősebben, egyre végtelenebbül. Bárcsak meg merném mondani neki, hogy láttam Máriát. Láttam azt a nőt, ahogy Judit képeit nézegeti a laptopján, abban a kávézóban, ahol először csókolták meg egymást. Sírt, és ő is úgy tett, mintha nem sírt volna. Szenved. Ő is. Nem hiszem a férj-dumát, de nem akarom megint arra bátorítani Juditot, hogy keresse meg azt a nőt. Egyszer már beleszóltam, és nem kellett volna. Kurvára nem kellett volna. Ha akkor nem szólok bele, talán nem történnek meg azok a dolgok. Azóta eltelt fél év, és már rá se ismerek az én tököscsajomra. Játssza a vagányt, és közben egy képzeletbeli macskához beszél. Mit tegyek? Mit tehetnék én?”

Judit érkezik. András kilép a szobájából. Judit a nyakába ugrik, és úgy sír, mint még soha.

Judit                 Hol vannak az ingeid?
András             Jaj, te kis hülye!
Judit                 Miért nem megy? Miért nem vagyok képes arra, amire mindenki? Miért nem tudok túllépni valakin, aki már ezerszer túllépett rajtam? Mi a baj velem?
András             Te vagy a köcsögök királya, és én pont ezért szeretlek. Te vagy a legkisebb kisherceg, a legnagyobb pofájú medvebocs, és a legkedvesebb majom, akit valaha láttam.
Judit                 Nem megy ez nekem. Nem megy. Andris, mi lesz így velem? Nem tudok aludni, nem tudom elviselni a 24 órákat, a hiányát, az emlékeit…Mi van Anettel?
András             Holnap találkozunk, de most ülj le! Vettem egy kis erőset, és van cigim is!
Judit                 Egyre többet iszom. Mi lesz velem, ha én is…
András             Soha, érted soha nem leszel az apád! Erős vagy, és túl leszel ezen is. Mindenen túlleszel! Hidd el….na, ne sírj már!
Judit                 Hiányzik! Érted? A férjével építgetik a kis életüket, én meg belehalok a tünetségbe.
András             Ne csináld ezt! …Mi a faszt tegyek? Én kevés vagyok ehhez! Azt hiszed nem láttam, mit művelsz? Poénkodtam, hogy hagyj békén a hülyeségeiddel, mert azt hittem, majd helyrerak az idő, de megtaláltam a késedet, és megtaláltam a cetlieidet is.
Judit                 Bassza meg!
András             Menj el ahhoz a pasihoz! Kifizetem! Kevés vagy ehhez, és én is.
Judit                 Mit tudna nekem segíteni egy pszichotata?
András             Nem pszichotata, pszichiáter.
Judit                 Nem kellenek gyógyszerek!
András             Inkább az a kurva kés? Inkább a hülye flörtjeid? A magadban beszélés, a sírás, a végtelenített pornó, a sok pia.... Judit, ez már tényleg túltesz azon, ami normális. Nem vagy jól. Kurvára nem vagy jól.
Judit                 Lehet. Jön ez a kurva karácsony is, és tudom, hogy nem fogom bírni.
András             Hogy segítsek?
Judit                 Gyere velem haza!
András             Hogyan?
Judit                 Igaz. El kéne mondanom mindent anyámnak, hogy értse…és azt végképp nem akarom…Ilyenkor gyűlölöm őt a legjobban. Eljópofáskodunk Mamcsi előtt, és közben egy nagy rakás börtönben érzem magam, ahonnan csak az menekíthet meg, ha a nagymamám meghal; és így a titok nem lesz többé titok, a buzi buzivá válhat karácsonykor is…. Akkor csak hívj fel gyakran!
András             Jól van, kis köcsögöm, hívni foglak! De addig is kérjek neked időpontot a dokihoz?
Judit                 Tényleg szükségem van rá?
András             Igen.
Judit                 Akkor kérj!

Judit és András a karácsonyfát díszítik a konyhában.

Judit                 Mi volt Anettel?
András             Minden oké.
Judit                 Andris, ne csináld! Csak azért mert kicsit meghasadt a magom, még túlélem, ha mesélsz!
András             Azt mondta, hogy jófej vagy, és hogy látta rajtad, mennyire ki vagy készülve.
Judit                 Rólam beszélgettetek egész este? Jó kis randi!
András             Nem. Elmentünk vacsorázni, és utána beültünk egy jazz koncertre. Eleinte nehéz volt kilépnünk a jégből, de végül ő mondta ki, hogy sajnálja, hogy olyanokat mondott, és szeretne egyszer feljönni hozzánk, és hármasban dumálgatni.
Judit                 Meghívatta magát a kéródba?
András             Úgy is lehet mondani…a koncerten felkértem táncolni, és meglepően jó érzés volt, úgyhogy meg is csókoltam, és aztán…
Judit                 És aztán?
András             Itthon aludtam?
Judit                 Te kis csődör!...És milyen volt?
András             Jó. Nagyon jó.
Judit                 Aham. Gratulálok! Meghúztál egy elsőkategóriás csajt. Fejlődsz, apukám!
András             Ne beszélj így róla! Mag ide, mag oda, de akkor se! Romantikus volt és szép, és semmi köze nem volt a „meghúzáshoz”, szeretkeztünk.
Judit                 A te szádból ez a szó…te jó ég…most olyan voltál, mint én fénykoromban.
András             Szerelmes?
Judit                 Igen.
András             Lehet. Hiányzik. Várom, hogy újra lássam, és azt hiszem, ő is. Jó figyelni rá, kurvajó, ha megnevettetem…
Judit                 Te?
András             Én, baszd meg! Elhiszed? Szinte egész este nevettettem, és nem égtem be egy poénnal sem. Ezt kapd ki, kisanyám!
Judit                 Kis macsó…örülök…féltékeny és irigy vagyok…de nagyon örülök nektek! Mikor jön fel?
András             Karácsony után. Hazautazik a szüleihez, de siet vissza hozzám.
Judit                 Ezt ő mondta?
András             Ezekkel a szavakkal.
Judit                 Az a csaj, akit arról győzködtem, hogy megférek én ebben a társadalomban?
András             Az a csaj.
Judit                 Micsoda változás! Bár…ha visszagondolok…róla is nehezen képzelték el, milyen négyszemközt…
András             Tudom. Emlékszem.
Judit                 Mit tegyünk még a fára?
András             Szaloncukrot?
Judit                 Zseléset vagy kókuszosat?
András             Mindenfélét, ha kérhetem.
Judit                 Gyerek vagy.
András             Gyerekek vagyunk…Jól vagy?
Judit                 Beszéltem a dokival. 27-én megyek.
András             Helyes.
Judit                 Félek.
András             Tudom…Elmenjek veled?
Judit                 Szeretném.
András             Kérek még zseléset!



Judit és András az asztalnál, ami televan mindenféle táplálékkal.

Judit                 Te, ezt a sok kaját mennyi idő alatt kell megennünk?
András             Lévén, hogy elromlott a hűtőnk, elég szűkös lehetőségeink vannak. Szerintem kezdjük a levesekkel.
Judit                 Tönkre ettem magam otthon. Rá se bírok nézni erre a sok bélnyomorítóra.
András             A nagynéném csinálta ezt a levest. Szerinte hagymaleves. Ez se kell?
Judit                 Te ettél már belőle?
András             Megkóstoltam. Nem rossz…Én eszem, te is?
Judit                 Jó, de csak kicsit. Mit kaptál?
András             Tavasszal kivisznek magukkal Svájcba egy hétre.
Judit                 Miért pont Svájcba?
András             Nem tudom. Nagynénémnek van ott valami barátnője, és most szült.
Judit                 Hány éves?
András             Negyvenegy.
Judit                 Na, jó tudni, hogy van még remény!
András             Ne kezdd!
Judit                 Oké, szóval Svájc. Egy hétig nem leszel itthon?
András             Még messze van a tavasz!
Judit                 Ja. Amúgy köszönöm kérdésedet, én kaptam egy új gépet.
András             Muti!
Judit                 Sokkal szebb, mint a másik, ugye? És okosabb is!
András             Akkor megint mész Kolozsvárra?
Judit                 Még nem tudom. Megbeszélem a pszichiáteremmel.
András             Jó duma!...tényleg, holnap mész.
Judit                 Ja. A karácsonyi sokk után magánsokk.
András             Mikor hívtalak, nem is voltál olyan szarul!
Judit                 Ja, végülis annyira el voltunk foglalva a többiek elcseszett magánéletével, hogy az enyémre nem került sor. Micsoda szerencse, hogy a családom a családom, nem?!
András             És jobban van az öcséd?
Judit                 Azt hiszem. Legalábbis már nem biceg annyira, és már csak minden második percben sajnáltatja magát.
András             Szerencsétlen, jól kikapta!
Judit                 Az az esés volt az utolsó. Épp ideje volt megműttetnie a térdét.
András             Na jó, annyira nem érdekel. Őszintén szólva az érdekel legjobban, hogy hogy élted túl az első karácsonyt nélküle.
Judit                 Kibírtam.
András             Írt neked?
Judit                 Nem.
András             Te írtál neki?
Judit                 Nem.
András             Nehéz volt?
Judit                 Kurvára. Majd beszartam.
András             Helyes.
Judit                 És most indul a túlélő show, a közönség segítségével.
András             Félsz?
Judit                 Nehéz elhinni, hogy életemben először talán tényleg nem vagyok elég saját magamhoz.
András             Baszki, egy 3000 részes szappanopera macifasza hozzád képest. Annyi mindent zsúfoltál bele pár évbe, hogy két embernek is sok lenne!
Judit                 Te se mész dokihoz! Aki dokihoz megy, az mind gyenge, önsajnáló, puha pöcs.
András             Én nem halmoztam a mazót a szadóval, szóval, köszönöm, egyelőre jól vagyok; és nem akarok bocsánatot kérni érte, ha nem haragszol.
Judit                 Nem haragszom. Szar, hogy én vagyok ilyen gyenge pöcs.
András             Mindent megtettél, amit tudtál, hogy túllegyél ezen az egész szaron?
Judit                 Szerinted?
András             Hát, ha beleszámítjuk azt a hímet is, akkor azt kell mondjam, hogy igen. És
pont ezért kell a dok.
Judit                 Te fizeted! Nem hiszek benne, de a kedvedért mindent elkövetek.
András             Lekötelezel…Jó a leves?
Judit                 Ja, fincsike…mi van Anettel? Azt mondtad, hogy holnap találkoztok, de amúgy?
András             Végigesemeseztük a karácsonyt. Kicsit szokatlan még, hogy napi kapcsolatot tartsak valakivel…
Judit                 aha…aha…
András             Jó volt, csak szokatlan. Kérdezgette, hogy mit csinálok, és mesélt arról, ő mit csinált, és olyan érzés volt, mintha…kapcsolatban lennék. Nem mentem el a bárba csajozni, nem nézegettem a Mátrixban azt a bizonyos lányt…
Judit                 Kezdődik! Teljes átalakulás. Ezt kapod a kibaszott szerelemtől. Börtön, önfeladás, ki nem használt lehetőségek tárháza…
András             Állj le! Nem mindenkinek kell belehalnia ebbe! Attól még, hogy neked nem sikerült, nekem még sikerülhet, nem?
Judit                 Na, persze! Hajrá! Bocs. Bocs. Kivagyok.
András             Elegem van! Minek kérdezel? Miért akarod hallani, hogy valakiknek működik? Menj be a kis szobádba, basszad a rezet, és holnap meg kurvára kúráltasd ki magad azzal a dokival, mert kinyúvasztasz engem is.


Judit a szobájában telefonál.
Hogy vagy?...csak úgy…jó hallani a hangod…nem akarsz beszélni?....jól. neked?....aha….na mindegy…nem jó hallani…kibékültetek?....és akkor mi mik voltunk?....Nem, most mondd meg, hallod?! Ne tedd le!...ne mondd ezt…ennek nincs vége…ugye?!...Te a Kicsim vagy, és mindig is az leszel, és én a tied, ugye?!....nee

András Juditot várja a konyhában. Közben jön egy sms, de nem örül neki. Judit érkezik.

Judit                 Szevasz, te fasz!
András             Szevasz, kis köcsög!...Mi volt?
Judit                 Narancslé!
András             Cigi?
Judit                 Cigi.
András             Szóval?
Judit                 Kaptam dilibogyót.
András             Azt gondoltam, de miről dumáltatok?
Judit                 Természetesen a családomról, de eléggé fárasztó volt, úgyhogy inkább gyorsan ledaráltam neki mindent, nehogy még a végén azt higgye, hogy okosabb, mint én.
András             Fasza. Milyen együttműködő vagy!
Judit                 Ja, de az a fasz átlátott a szitán,  és sarokba szorított.
András             Vagyis?
Judit                 Arra gyanakszik, hogy depressziós vagyok, enyhe bipoláris beütéssel, és nárcisztikus árnyalatokkal.
András             Előadtad neki, hogy szerinted te vagy az univerzum közepe, mi?
Judit                 Te küldtél, én csak az igazat mondtam.
András             Még jó, hogy nem az jött ki, hogy egészséges vagy, kis megalomán.
Judit                 Most el kell kezdenem szedni a gyógyszert, és naplót kell írnom. Írsz helyettem?
András             Szeretnéd, mi?
Judit                 Te szeretnéd, makikám. Úgyis tudom, hogy csak ezért küldtél el.
András             Ja…a depid alapja az én sikereimnek. Amúgy miért is vagy te bipolár?
Judit                 Asszem, abból szedte ki, hogy angolul csevegek magammal; és egyszerre érzem magam ilyennek és az ilyen homlokegyenest ellenkező olyanjának.
András             Aham. Milyen szakszerű vagy!
Judit                 Szóval, kezdheted írni a naplóm. Diktáljam?
András             Miért is ne! Hozom a gépem. Már úgyse írtam semmi értelmeset napok óta.
Judit                 A szerelem elveszi az ihletet, mi?
András             Lehet, …de mivel ma este nem akarok megint ordibálni veled, ezért inkább hagyjuk az én boldogságos állapotomat, és koncentráljunk a te eseménydús mai napodra.
Judit                 Komoly?
András             Mi vesztenivalód van?
Judit                 Az imidzsem?
András             A tököscsaj imidzsed már úgyis a múlté, és amúgy se vagyok totálisan hülye, szóval nem hiszem, hogy beszarnék a hallottaktól. És mellesleg sajnálom, hogy mégse tudtam veled menni.
Judit                 El ne sírd magad!
András             Igyekezni fogok. Milyen hosszú kell?
Judit                 Csak vázlatosan; de persze, kiszínezheted kedvedre.
András             Remélem is! Elszoktam már a leltárírástól.
Judit                 Ne nagyzoljál, írókám…Na, diktálok.
András             Lökjed, száz szó percenként…
Judit                 Tízkor ébredtem fel. Két órán át agyaltam Márián. Délben lezuhanyoztam. Megetettem a macskát. Felöltöztem, és elindultam a Jelenbe. Ott ültem négyig, olvastam. Ötre mentem a dokihoz. Hétre itthon voltam.
András             (Kissé megrémülve néz, de nem akarja, hogy Judit észrevegye) És ebből mi a szent szart lehet diagnosztizálni?
Judit                 Mit tudom én. Ennyi.
András             Min tudtál két órát agyalni?
Judit                 Szokásos. Átvettem az egészet, a hibáinkat, a szerelmünket, a bántásokat, a jókat, és próbáltam felállítani a napi mérleget, aminek mindig arrafelé kell billenie, hogy jól van ez így, ahogy van.
András             Mikor beszéltetek utoljára?
Judit                 Már van pszichiáterem, úgyhogy nem vagyok köteles válaszolni.
András             Én fizetem, és amúgy meg köcsög is vagy.
Judit                 Tegnap felhívtam.
András             Hogy mit csináltál?
Judit                 Szarrá aláztam magam?
András             Ha neked ez kell?!
Judit                 Úgy tűnik, nem nagyon megy sorozatos alázások nélkül.
András             És jó volt?
Judit                 Célnak megfelelt. Magamat megint szánalmas idiótának láttam, de legalább a reményem megint meghalt kicsit.
András             Kicsit jobban meg kéne már halnia, nem gondolod?
Judit                 Majd a sok gyógyszertől elhal, meghal, megfullad.
András             Alig várom már, hogy mámorban úszva mászkálj a macskáddal.
Judit                 A mimmel?
András             Jaj, azt hiszed, nem tudom, hogy van egy képzeletbeli macskád? Baszd meg, azt hittem, csak hülyülés, de még a kibaszott napirendedben is megetetted!!!!
Judit                 Bassza meg, tényleg…
András             Judit, baszd meg, kezdek félni tőled.
Judit                 Csak ezt ne! Ne kezdd! Majd a gyógyszer rendbetesz….remélem.

András a szobájában telefonál.

András             Most ezt miért nekem mondod? Szétbasztad az egész életét, és most jössz rá, hogy ki is ő valójában?...tudom, hogy hívott, te meg nyomattad a kamudumát. Minek hazudsz neki?...Láttalak a kávézótokban…Nem, egyáltalán nincs jól; és pont ezért nagyon kérlek, hogy ne avatkozz bele az életébe holmi múló szeszély miatt!...Persze…de mégis kicsináltad…ő egy gyerek, és az is marad….ha nem tudod elfogadni, és szeretni őt, akkor inkább hagyd békén!...nem érdekel…na látod, az engem kurvára nem érdekel, hogy te min mész keresztül…sajnálom, magadnak csináltad…ugye?...a kis naiv gyerek, akibe annyiszor belerúgtál…igaza volt…ő végig tudta, mit miért tesz…de elég ebből…ha az életed adnád azért, hogy boldoggá tedd őt, akkor keresd csak meg…addig meg csinálj, amit akarsz!....őszintén?... azért ne keresd, mert beleőrülne, ha még egyszer kibasznál vele…tudom én, ezerszer végighallgattam a lemezed…azt is tudom…az a te életed, ez meg az övé; és nekem ő a legfontosabb a világon…Mária, ő úgy szeret téged, ahogy én el se tudom képzelni a szerelmet, de te csak magadra gondolsz most is….hagyd békén…amíg nem tudsz neki mit mondani, addig hagyd békén!...és engem se hívj! Engem nem fogsz elcsábítani tőle…nem érdekel…minden jót neked, és kérlek, fogadd meg, amit kértem…tudom, hogy mennyi a korkülönbség, és, hogy most elég bunkó voltam, de meg kell értened…szia…

Szia…bocs, csak hívott valaki…nem a csajom…nagyon vicces!...Nincs jól, de próbálkozik…ma este?...szerintem jöhetsz! Jó lenne, talán neki is…ha mégse örülne neked, akkor még írok…persze, attól még találkozhatunk!...Max és Mary? Megkérdezzem Juditot is?...jó! Kedves vagy…én is…szia…

András a konyhában eszi a karácsonyi maradékot, Judit érkezik.

Judit                 Szevasz, megmentőm!
András             Szevasz, mártírom! Milyen jó a kedve valakinek!
Judit                 Imádom a kölyköket. Első nap az iskolában, ezek meg fetrengenek egyik oldalukról a másikra. Az enyimek bejelentették, hogy újévi fogadalmat tettek az első óra előtt.
András             Azaz?
Judit                 „Mindent megteszünk, hogy Judit néni elégedett legyen velünk.”
András             Ez komolyam hangzik.
Judit                 Hát, ebben a faszás lelkiállapotomban, el is sírtam magam. Olyan kis hülyék.
András             És ott bőgtél? Ez hogy fér bele az imidzsedbe?
Judit                 Tán sehogy?
András             És ciki volt?
Judit                 Ezek a kis emók szeretik a könnyeket, úgyhogy most én vagyok a tyúkanyó.
András             Na, ezt megnézném!
Judit                 De nem csak az enyimek voltak ma töltők. A nagyok is. Elolvasták végre a kötelezőt, és ők követelték a dogát. Meg is írtuk.
András             Közben megint nyomtad a hülyeségeidet, mi? Látlak magam előtt! Ott mászkálsz a padok között, és oltogatod a gyerekeket; ők meg fel-felröhögnek, és közben nyúlkálnak a puska után.
Judit                 Hát, valahogy így. Ma is éreztem, hogy milyen hihetetlen az, hogy tanár lettem. Tizenkét éve még én puskáztam a pad alatt, most meg lesekszem a másik oldalról…amúgy, imádlak.
András             Miért is?
Judit                 Te vagy az első ember az életemben, aki lát engem a padok között; és szeret akkoris, ha éppen hasadt vagyok kissé.
András             Agyadra mentek a könnyek?...Nem olyan nehéz téged szeretni, mint hiszed…csak figyelni kell rád.
Judit                 Na, inkább bemegyek kicsit a szobámba, mert érzem, hogy mindjárt ideöblítem a könnyeim.
András             Vedd be a gyógyszered!
Judit                 Igenis, uram!

Judit és András egy halom szennyes tányér és pohár fölött. Judit mosogat, András pakolászik.

Judit                 Jó, hogy itt volt.
András             Tényleg?
Judit                 Ja…így, hogy már nem kell utálnia, egész felengedett.
András             Bír téged, és nagyon sajnálja, hogy hülye volt akkor.
Judit                 Fátylat rá! Amúgy szerintem neki volt igaza, és nem neked.
András             Mármint?
Judit                 Nem akartam kötni az ebet a karóhoz, nehogy ő is a seggemnél kössön ki, de totál igaza volt abban, hogy a gyurmafilm egoista műfaj, és egyáltalán nem csapatjáték.
András             Láttam én, hogy majd megfulladsz a bennszorult gondolataidtól! Ne aggódj, azt hiszem, ő valóban az a csaj, akinek az én seggem kell….szóval csak nyugodtan böffentsd ki a tutit!
Judit                 Attól még, hogy egy seregnyi ember dolgozik a gyurmákon, még nem lesz igazi csapatjáték. A rendező írja és rendezi az egészet, és nem vállalja a rizikót a színészekkel.
András             Vagyis, azért szereti annyira a gyurmát, mert ő formázza?
Judit                 Ez így nagyon fennkölt, de végülis te vagy az író!
András             Szerinted én tudnék forgatókönyvet vagy drámát írni?
Judit                 Önző vagy?
András             Nem hiszem.
Judit                 Akkor igen…Próbáltad már?
András             Újra és újra nekiveselkedem, de nagyon nehéz önálló karaktereket gyártani. A szereplőim mindig olyanok lesznek, mint én.
Judit                 Meg én, mi?
András             Ja. Nem tudok kibújni a bőrömből, a tiedből.
Judit                 Egyszer majd sikerülni fog!
András             Akkor maradhat a csaj?
Judit                 Lesüt rólatok, hogy mi is ez az egész. Mindketten elég magatoknak való, zárkózott emberek vagytok, de ahogy egymásra néztek, az tetszetős, még egy olyan rideg, heterofób leszbinek is, mint amilyen én vagyok.
András             Akkor én most szerelmes vagyok?
Judit                 Igen, Andriska, te most szerelmes vagy. Kicsit még szoknod kell, de végülis, amíg több benne a jó, mint a rossz, addig ne add fel!
András             Eddig sokkal több a jó!
Judit                 Akkor áldásom rátok!
András             Bevetted a gyógyszered?
Judit                 Bevettem, és a macskát is megetettem.
András             Segg.
Judit                 Apuka.
András             Akkor ilyen legyen máskor is?
Judit                 Mehet. Legközelebb játszhatnánk valamit!...Tőlem holnap is jöhet!
András             Hohó, kiscsillag…véletlen nem holnap mész vissza a doki bácsihoz?
Judit                 Hú, most lebuktam.
András             Gyereklány.
Judit                 Lecsekkolod a piruláimat?..Ne nézz így! Láttalak, ahogy reggel beosonsz számolgatni!
András             Bocs.
Judit                 Tudom én, hogy jót akarsz; de hidd el, én is meg akarok gyógyulni!
András             És jobban vagy kicsit?
Judit                 Nincsenek olyan vaskos szélsőségeim, és mivel hivatalosan is beteg vagyok, így Máriáról is másképp gondolkodom.
András             Azaz?
Judit                 Egyre távolabbra próbálom tolni magamtól, hogy ne tudjon bántani.
András             Hiszem, ha látom.
Judit                 Na, megyek aludni, mert mellékhatásként mindig álmos vagyok.
András             Jóéjt, kis köcsög!
Judit                 Jóéjt, te fasz!

András a szobájában a diktafonra beszél.

Forgatókönyvet írva az ember elkezdi keresni  a megfelelő színészeket. Ki lenne képes eljátszani azt a nőt, aki valahol a lakótársam? Ki lenne képes eljátszani azt a férfit, aki valahol én vagyok? Ki tudná ugyanolyan hitelesen előadni a gesztusaimat, mint amilyen hitelesnek én érzem őket? Ki lenne az, aki úgy értené a szavaimat, ahogy én értem őket, aki nem játszana se többet, se kevesebbet, mint amit én „játszanék”?
A film tökéletes mezeje a gondolatátvitelnek, csak túl sok gondolaton megy át a papírtól a szalagig. A megszületett, kiszenvedett , megszenvedett szavak pénzzé válnak, céllá, lehetőséggé; és megrongálódnak abban a folyamatban, ami „életre kelti” őket a vásznon. A producer, a rendező, a dramaturg, a színészek, a díszlettervező és még a kamerás ember is hozzátesz, elvesz belőlük. Kiherélődnek.
Hogyan lehet ezt kiküszöbölni? Írd meg a szöveget és vegyél egy tonna gyurmát. Ezt tette a Max és Mary rendezője is. Nem hagyta, hogy mások beleszóljanak a gyerek életébe. Egyedül szülte meg, nevelte fel és engedte útjára a két figurát…
Gondolok én egyáltalán valamit is valamiről? Mindent másokból szedek ki. Levámpírozom Juditot, közben meg abból élek, amit tőle hallok, látok. Olyan vagyok, mint egy fagyöngy. Az olvasók, a kiadók engem dicsérnek, miközben kiszívom az én legszebb fám minden energiáját. Mi van, ha én vagyok a parfűmös pasi? Mi van, ha nekem is kéne pár szem abból a dobozból?...Mi lenne, ha szembenéznék végre magammal?

Judit hazajön, András a konyhában.

Judit                 Kérek cigit!
András             Hozok cigit! Kérek bort!
Judit                 Hozok bort!
Judit és András üldögélnek meglehetősen magukba feledkezve.

Judit                 Mi bajod?
András             Semmi.
Judit                 Ez női válasz. Szóval mi bajod?
András             Csak elgondolkodtam…a változatosság kedvéért, magamon.
Judit                 Mi van, már unod a pszicho-történeteimet?
András             Azokat nem lehet megunni, csak a te hülye agyadnak köszönhetően, rájöttem, hogy az én hülye agyamat is el kéne kezdenem kezelni.
Judit                 Mire gondolsz? Kezdek megijedni! Annyira megszoktam már, hogy belőlem élsz, hogy nem nagyon tudnék mit kezdeni veled nélkülem!
András             Édes vagy!
Judit                 Szóval? Kérsz egy bogyót?
András             Még nem, kössz!...Miért foglalkozom annyit veled?
Judit                 Mert szeretsz?
András             Imádlak, kis köcsög, de nem túlzás ez? Az utóbbi egy évben nem írtam semmit, ami én lettem volna. Minden történetem rólad szólt. És még azt sem mondhatnám, hogy sokat költöttem hozzá. Valójában csak leírtam azt, amit tőled hallottam, és néha elláttam némi magyarázattal. Ennyi.
Judit                 Azért velem foglalkozol, mert egy leszbikus fiúlány magánélete több pénzt hoz a kasszába manapság, mint egy heteró fiúka nem létező magánélete. …De amúgy, ha ez ennyire zavar, akkor egyszerű: Hagyj engem, és írj magadról!
András             Na ez az! Ki vagyok én?
Judit                 Most mondjam meg?
András             Nem lenne rossz…Baszki, most tisztára olyan vagyok, mint te. Mondd meg, ki vagyok! Mondd meg, mi értelme az életemnek!
Judit                 Faszikám, aki ezeket a kérdéseket nem teszi fel magának legalább egyszer egy nap, az nem sokat ér a szememben.
András             Tehát?
Judit                 Egy élősködő, rejtőzködő, nagyon empatikus, szinte már-már meleg, de kellőképpen heteró, ifjú szárnypróbálgató vagy, aki mindenki mással tökös, de velem jóarc.
András             Ne kímélj!
Judit                 Engem választottál meg az egyetlen embernek, akinek ki mered mutatni a gyengeségeidet is; a világ számára, és még a csajaid számára is, te egy magabiztos, okoskodó, nyers és arrogáns író vagy; aki kikéred magadnak, ha beleszólnak az életedbe.
András             Ilyen vagyok?
Judit                 Nem?
András             És Anettnek is ezt játszom?
Judit                 Nagyjából. Bár, nekem köszönhetően valamivel őszintébb vagy vele, mint a többivel.
András             Az mit jelent?
Judit                 Figyelsz rá, és mersz jófej is meg rossz fej is lenni.
András             És ez neki tetszik?
Judit                 Az mindenkinek tetszik.
András             Mi nagyon hasonlítunk. Te meg én.
Judit                 Én nem tudok olyan jól írni, mint te; te pedig nem mersz annyira élni, mint én.
András             A szüleim elvesztése számít?
Judit                 Hú, nagyon készen lehetsz, ha felhoztad…Mit éreztél, mikor meghaltak?
András             Dühöt.
Judit                 És te soha nem jártál dokihoz?
András             Még a haláluk után, kb egy fél évig.
Judit                 Miért?
András             Mert nem voltam hajlandó beszélni róluk.
Judit                 Most se vagy hajlandó!
András             Most is róluk beszélek.
Judit                 Ez nem igaz. Arról beszélsz, hogy mit éreztél, de még soha nem meséltél egyetlen egy gyerekkori történetet sem, és a balesetről is csak egy hírnyi infót mondtál el.
András             Tényleg?
Judit                 Tényleg…Gondolom azért, mert én mindig nagyon hamar magamra tereltem a beszélgetést.
András             Vagy én tereltem rád.
Judit                 Kis csalafinta!
András             Erről jut eszembe, mikor mész legközelebb?
Judit                 Hétfőn. Kérjek neked is időpontot?
András             He-he. Én akkor küldtelek el a dokihoz, amikor már biztos voltam benne, hogy én nem segíthetek. Most rajtad a sor!
Judit                 Andris, ez most komoly? Pont tőlem várod, hogy segítsek neked? Én vagyok a világ egyik legegoistább lénye, és azt várod tőlem, hogy gondozzam a lelked?
András             Minden kapcsolatodat szétszívattad a lélekbúvárkodásoddal. Most nincs kapcsolatod, szóval búvárkodj az én lelkemben!
Judit                 Milyen kedves tőled, hogy eszembe juttatod…de rendben. Sokat köszönhetek neked, és úgy tűnik, itt az idő, hogy megháláljam….Lássuk csak…nem akarsz rólam írni, mert már te is érzed, mennyire nagyon ciki…oké…nekem is van házim, neked is lesz.
András             Házim?
Judit                 Minden nap írnod kell egy történetet a családodról. Nem kamuzhatsz, és, ha nem éri el a húsz mondatot, akkor nem kaphatsz ötöst.
András             Ez tetszik. És kapok majd szöveges értékelést is, Judit néni?
Judit                 Meg karót is a valagadba!
András             Kösz.
Judit                 Sziv.
András             Bevetted a gyógyszered?
Judit                 Igen… Kérsz puszit?
András             Kérek, Anya!
Judit                 Tessék, Kisfiam. Aztán tessék aludni, mert holnap iskola!
András             Még van házim, de aztán fekszem.
Judit                 Helyes a dörgés, kicsi villám!.. Jóéjt, te kis fasz!
András             Jóéjt, köcsögöm!

András a szobájában a házit próbálja felmondani magának.

András             Kisgyerek voltam. Kábé tízéves. Anyám gyönyörű volt, Apám meg vicces. Kimentünk az állatkertbe, és nekem nagyon fázott a kezem. Tél volt. Én ragaszkodtam a havi tigrisnézésemhez, így kénytelenek voltak elvinni. Anyám kézen fogva állt Apámmal, míg én a ketrecnél cicegtem Kátyának, az örökbefogadott szibériai tigrislánynak. Ő volt a szülinapi ajándékom. A kezemet fújkodtam, ami nagyon aranyos lehetett, mert Anyám Apámat nógatta nevetve, hogy milyen édes az ő pici fiuk. Mindig odavoltam Anyám nevetéséért, és tudtam, hogy Apám is odavan érte. Ha Anyám nevetett, Apám gyakran felkapta, és megforgatta. Utána pedig engem kapott fel, és pörgetett meg maga körül. Akkor is így történt. Szerettem pörögni, és egyszerre hallani hármunk nevetését. Persze, a tigris is megjelent egy idő után, így még sikerélményem is volt. Odaadtam neki az engedélyezett húst, és visszabújtam Anyám biztonságos ölébe. Hárman néztük, ahogy eszik. Apám ölelte Anyámat, Anyám ölelt engem. Kátya ölelte a húst. Ő hangos volt, mi pedig átadtuk magunkat a csámcsogásának. Még most is érzem a hús szagát…
(András sír.)

Judit ül az asztalnál narancslével, és a telefonját nézegeti. András érkezik.

Judit                 Hol jártál, Báránykám?
András             A tigrisnél, Asszonykám!
Judit                 A hol?
András             Az állatkertben. Nem voltam ott, amióta…és amúgy kész a házim. Tessék. Viszont most egy kicsit bemegyek a szobámba. Remélem, jól vagy!
Judit                 Aha…

Judit a szobájában olvassa András írását. Ő is elsírja magát. Valamit leír egy cetlire, résnyire nyitja András ajtaját, és felragasztja a kapcsolóra.

András benyit Judit szobájába.

András             Mit köszönsz?
Judit                 Téged. Az írásodat. Hogy ismerhetlek. És sajnálom, hogy ezt nem hamarabb kértem tőled.
András             Előbb kellett a te depid, hogy az enyém is elő merjen jönni.
Judit                 Most kicsit szégyellem magam, hogy egy hülye szerelmi csalódás miatt annyira elragadtattam magam, hogy képes voltam a világ szerencsétlenjének kikiáltani magam.
András             Na, azért ez túlzás! Igenis te vagy a világ szerencsétlenje, csak éppen a te problémád még él, az enyémek pedig meghaltak…
Judit                 Vagyis?
András             A te életedben még jöhet pozitív fordulat, de én nem kapom vissza soha a szüleimet.
Judit                 És Kátya hogy van?
András             Elköltöztették Pécsre, mert beteg lett, és ide újabb és fessebb tigriseket hozattak.
Judit                 Basszus. Lemenjünk megnézni?
András             Majd. Talán a szülinapomon. A húszéves fordulónkon.
Judit                 Kész csoda, hogy még él.
András             A gondozó szerint az egyik legszívósabb, legkitartóbb állat, akivel valaha is dolga volt. Több, mint tíz éve diagnosztizálták nála azt a csontbetegséget, ami állítólag iszonyú fájdalmakkal jár, de Kátya soha nem „panaszkodott”. Tűrte a fájdalmat, és hálás volt minden törődésért.
Judit                 Ezek a seggek meg levitették Pécsre?
András             Igen. Érdek kontra érdek. De az egyik gondozó nem hagyta annyiban, és átkérette magát Pécsre, hogy vele lehessen.
Judit                 Na, baszd meg! Ennél jobb történetet még én sem szolgáltathattam volna neked! Itt a gyerekkorod, a szülinapod, az azóta eltelt évek, Kátya viszontagságai. Miért nem írsz erről?
András             Nekem is eszembe jutott. Sok kalandunk volt Kátyával. Tíz éves koromtól kezdve havonta egy vasárnap, mindig ebéd után kimentünk hozzá. Akár fagyott, akár fújt, ott voltunk…
Judit                 Apád ölelte Anyádat, Anyád ölelt téged.
András             Igen.
Judit                 Ez nagyon szép.
András             Na, persze azért tudtunk mi veszekedni is! Anyám mindig túlbeszélte a dolgokat, Apám hamar kifarolt, én meg nyűglődtem, ha nem tetszett valami.
Judit                 És ez mind az állatkertben?
András             Ott is.
Judit                 Megírod nekem?
András             Bevetted a gyógyszered?
Judit                 Ma kaptam egy sms-t Máriától.
András             Bassza meg!
Judit                 Azt írta, hogy kérjek engedélyt tőled neki.
András             Micsodát?
Judit                 Azt írta: „Kérj engedélyt nekem Andrástól, mert eljött az ideje.” Mit jelent ez?
András             Hát…
Judit                 Andris, ti beszéltetek?
András             …Nem akartam megmondani neked, mert annyira szarul voltál…
Judit                 Mit?
András             Gyűlöltem őt azért, amit veled tett, és ezért …
Judit                 Nagylány vagyok már, Andris, és momentán már egész stabil is, úgyhogy ne szórakozz velem! Mit jelent ez az sms?
András             Nem ment vissza a férjéhez. Azt csak kitalálta neked, de én láttam őt a fordulótokon a kávézóban.
Judit                 Nem ment vissza?...És miért nem mondtad meg ezt nekem?
András             Mindig ugyanazt nyomtátok. Kibékültetek, egy darabig minden okés volt, utána ő elkezdett visszafele táncolni, te elkezdtél hisztizni, és megint jött a szadó és főleg a mazó…elegem volt….Megbántam, hogy féléve beleszóltam, és most meg akartalak védeni.
Judit                 És mit jelent az sms?
András             Azt kértem tőle, hogy akkor jelentkezzen legközelebb nálad,… ha már az életét adná azért, hogy téged boldoggá tegyen.
Judit                 …Úristen…
András             Most mi van?
Judit                 Függöny.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése